Woongroep

Een eigentijdse woonvorm voor ouderen

Het begrip groepswonen van ouderen past in het streven van de overheid om ouderen zo lang mogelijk in hun eigen woonomgeving te laten wonen, zonder te vereenzamen.

 

 

 

 

 

De Vereniging Woongemeenschap van Ouderen ”Insulinde”, de officiële naam van de woongroep, kent leden-bewoners die een appartement bewonen in het kleinschalige Insulinde complex en aspirant-leden die op de wachtlijst staan om lid-bewoner te worden indien er een appartement vrij komt. Ieder appartement is het privé domein van de betreffende bewoner(s).

 

 

 

 

 

Voor alle duidelijkheid: De woongroep is géén commune en de woongroep is géén zorg-instelling. Nieuwe bewoners worden geacht een zelfstandig huishouden te kunnen voeren en zelfredzaam zijn.

Wat is de woongroep wel? Een enthousiaste groep ouderen gekenmerkt door een positieve levensinstelling, onderlinge betrokkenheid en nabuurschap, (vrijwillige burenhulp).
De onderlinge contacten en activiteiten vinden grotendeels plaats in de smaakvol ingerichte gemeenschappelijke ruimte met het grote terras op de begane grond aan de voorzijde van het gebouw.

 

 

 

 

Het terras wordt ’s-zomers omgetoverd in een bloemenzee, liefdevol verzorgd door een aantal van onze dames. Het is een blikvanger in onze straat, de Wilgenblik. Van de gemeenschappelijke ruimte en het terras kan men zowel individueel als in groepsverband gebruik maken. Door leden van de woongroep worden o.a. uitstapjes, etentjes en andere activiteiten georganiseerd. Deelname aan deze activiteiten is geheel vrijwillig.

 

 

 

 

 

De drie initiatiefneemsters, die in 1994 de Vereniging Insulinde hebben opgericht, hebben indertijd gekozen voor de naam “Insulinde” omdat zij in het voormalig Nederlands Indië zijn opgegroeid. Onder onze huidige leden zijn echter ook personen die geen Indische achtergrond hebben.

 

BURENDAG VAN DE WILGENBLIK 2018

Op vrijdag 14 september 2018 zijn de buren uit beide complexen uitgenodigd voor een gezellige borrel .

 

 

blank250-167