Omgeving

Museum Soest

Hard gewerkt door de vrijwilligers van Museum Soest!

Dagelijks is een vast groepje vrijwilligers bezig om het museum up to date te houden. De hele bovenverdieping is op de schop gegaan. Er is een doorlopende “natuur-expositie” bijgekomen. Enorm veel natuurfoto’s op 4 verschillende digitale schermen worden constant vertoont. Maar er is veel meer te zien over de specifieke natuur in Soest. Een aantal (asp.)leden van onze vereniging zijn hier actief bij betrokken geweest.

Er komen nog meer veranderingen aan in Museum Soest

Adres: Steenhoffstraat 46, telefoon: 035-6023878 (bij afwezigheid inspreken op antwoord apparaat).
Zie voor openingstijden en Toegangsprijzen www.museumsoest.nl


Vliegbasis Soesterberg

De vliegbasis Soesterberg is op 13 juni 2009 met een speciale ceremonie voorgoed als militair vliegveld gesloten. Bijna 100 jaar geleden vonden de Nederlandse militaire- en burgerluchtvaart hun oorsprong op Soesterberg. Het vliegveld was al die jaren militair terrein, niet toegankelijk voor het publiek. In 2009 is de vliegbasis aangekocht door de Provincie Utrecht en sindsdien is samen met de gemeenten Zeist en Soest en Het Utrechts Landschap gewerkt aan de openstelling van het gebied. Eind 2014 zijn de hekken van “Park Vliegbasis Soesterberg” geopend voor het publiek. Men kan nu inderdaad wandelen of fietsen op de startbaan van de vliegbasis. Het recent geopend Nationaal Militair Museum is gevestigd in het Park Vliegbasis Soesterberg.

bron: park vliegbasis Soesterberg

Bezoek voor zeer uitvoerige informatie de website www.parkvliegbasissoesterberg.nl


De Paltz

Het landgoed “De Paltz” gelegen tussen Soest en Soesterberg is sinds mei 2014 opengesteld voor het publiek. Het landgoed, dat 77 hectare groot is, was tot 2007, toen het door de Provincie Utrecht is aangekocht, in particuliere handen. De provincie heeft het landgoed aangekocht in het kader van het project ‘Hart van de Utrechtse Heuvelrug’.

Het wordt nu beheerd door de Stichting Utrechts Landschap. Het landgoed is dagelijks te bezoeken tussen 08:00 en 18:00 uur. De toegang is gratis.

Herman van Veen heeft er zijn artcenter. Exposities van zijn schilderwerken, muziek en andere activiteiten worden daar georganiseerd.

hermanvanveenartscenter.com

bron: Menno Bausch fotografie

Website: www.utrechtslandschap.nl/natuurgebieden/landgoed-de-paltz


De Van Weedestraat, het winkelhart van Soest.

Banket en snoepkraam van Bram de Groot

De van Weedestraat, het levendige winkelhart van Soest, bevindt zich op enkele honderden meters afstand van het Insulinde appartementen complex. Dit winkelcentrum is een waar voetgangersdomein. U vindt er winkels van bekende winkelketens, maar er zijn ook leuke boetieks en cadeaushops. Bovendien is er een keuze aan horecagelegenheden waar men terecht kan voor een hapje of een drankje. Op donderdagmorgen is er markt in de van Weedestraat. Er heerst dan een gezellige drukte.